top of page
  • Foto van schrijverGDVV Martinistad

GDVV Martinistad kampioen in Gent

Bijgewerkt op: 30 jan. 2019


Gisteren vond het internationale zaalvoetbaltoernooi plaats in Gent ter ere van het 95-jarig bestaan van KSV Surdac Gent. Afgelopen vrijdag reden twee auto's apart naar Gent. De ene auto kwam uit Groningen en de andere uit Amsterdam. Blume moest werken dus samen met Bal en Sijm arriveerden ze 's avonds laat in de stad. Vader en zoon Kamstra, Hersi en Mojet waren er al. De Kiewit en Van der Snee gingen zaterdagochtend op eigen weg naar de sporthal.


Vader en zoon Kamstra besloten om te gaan slapen en de rest ging even ergens drinken. De bekende traditie van MS mocht natuurlijk niet onderbroken worden. Bal, Blume en Mojet vonden een leuke café vlakbij het huisje waar ze tot zondag verbleven. Hersi en Sijm kwamen een minuut of twintig later aansluiten. Coach Sijm bleef steeds bier te bestellen omdat dat het team volgens hem goed zou helpen bij het zaalvoetbaltoernooi. Ieder 10 euries in de pot en dat was natuurlijk niet genoeg. Iedereen dus snel even extra geld bij elkaar tellen en betalen. Half 4 in bed, vier uurtjes later opstaan.


Het was supergezellig!

Bij de sporthal werd het team pas compleet en samen met onze landgenoot OLDI uit Rotterdam mochten we de kleedkamer verdelen. Het was duidelijk dat we elkaar steunden en samen voor ons vaderland wilden vechten.


Poule A:


KSKD Brugge - België GDVV Martinistad - Nederland Futsal Messina - Italië Charlton Athletic DFC - Engeland


Boven v.l.n.r.: Boaz Blume, Yannick Bal, Jaap van der Snee, Jelle Kamstra en Wietse Sijm (coach). Onder v.l.n.r.: Martin Mojet, Tom Kamstra, Ahmed Hersi (k & c) en Joost de Kiewit.

Een van de sterkste poules dus we konden onze borst natmaken. De eerste wedstrijd tegen Brugge ging niet echt lekker, we werden nog niet echt wakker en moesten het spel wennen. Ons team was ook anders, bestaande uit twee keepers Hersi en De Kiewit (laatstgenoemde voetbalde met ons mee), gastspeler Van der Snee, vader en zoon Kamstra, brakke jongens Bal, Blume en Mojet.


KSKD Brugge - GDVV Martinistad 3-1


2-1 Mojet (assist De Kiewit)


We hebben het niet slecht gedaan aangezien Brugge een sterke ploeg had. Maar we wisten gelijk ook dat we al meteen in de gevarenzone zaten. We moesten de andere wedstrijden winnen.


GDVV Martinistad - Charlton Athletic DFC 2-1


1-1 Van der Snee (vrije trap) 2-1 Blume (assist Mojet)


Prachtig om te zien hoe hard we hebben gewerkt om de 1-0 achterstand goed te maken. Charlton had een goede ploeg met regelmatig gevaarlijke afstandsschoten. Maar we gaven niet op en wonnen terecht. De laatste wedstrijd was tegen Futsal Messina en we mochten minimaal gelijk spelen om door naar de kwartfinale te gaan.


GDVV Martinistad - Futsal Messina 1-1


1-1 eigen doelpunt


Ons harde werk werd beloond met een eigen doelpunt van de Italianen. Gezien het feit dat Charlton en Martinistad allebei 4 punten hadden maar MS onderling beter was, gingen we samen met Brugge door naar de kwartfinale. Onze landgenoot OLDI had het ook overleefd.


In de kwartfinale moesten we het opnemen tegen GSV Heidelberg, een oude bekende van ons. In januari dit jaar werden we in Karlsruhe verslagen door de Duitse club in de achtste finale terwijl wij veel beter waren. Coach Sijm was de hele dag heel relaxt en zei dat we gewoon opnieuw vanaf nul moesten beginnen.


GSV Heidelberg - GDVV Martinistad 0-2


0-1 Blume (mooie solo na assist De Kiewit) 0-2 Mojet (assist Van der Snee)


Lekker gevoetbald, veel vertrouwen in het team en veel geduld gehad. De Duitsers wisten geen oplossing meer. Ons spel was geweldig. Onze landgenoot OLDI versloeg Polonia DFC uit Londen na de strafschoppenserie en kwamen ons tegen in de halve finale. We zeiden tegen elkaar voor de wedstrijd: wat er ook gebeurt, we gaan samen de top 3 halen.


Blume (GDVV Martinistad) versus Parmo (OLDI)

GDVV Martinistad - OLDI Rotterdam 0-0


Strafschoppenserie (3 vs 3):


1-0 Van der Snee 1-1 Parmo 2-1 Blume 2-2 Van 't Wout 3-2 Vader Kamstra


Hersi wist de penalty van Trajanov te stoppen wat betekende dat we door naar de finale gingen! De andere halve finale ging tussen KSV Surdac Gent en KSKD Brugge. Een geweldig spektakel want het werd uiteindelijk 7-3 voor Gent. De vliegende keeper van Brugge heeft geen bijdrage kunnen leveren omdat Gent zijn eigen spel fantastisch bleef spelen. We moesten dus tegen Gent in de finale spelen.


Voordat de finale begon, werden we verwelkomd door een aardig groot publiek. De meeste Belgen steunden Gent en alle buitenlandse teams inclusief OLDI moedigden ons aan. Gent had een sterke ploeg met een paar geweldige voetballers. Coach Sijm leek wel iets te hebben geslikt want hij zag er idioot ontspannen uit. Gewoon ons spel blijven spelen en alles geven, zei hij.


KSV Surdac Gent - GDVV Martinistad

KSV Surdac Gent - GDVV Martinistad 1-2


0-1 De Kiewit (harde schot vanuit hoekschop, van richting veranderd waardoor de Gentse goalie kansloos was) 0-2 Mojet (harde schot van vader Kamstra door de benen van de Gentse goalie waardoor Mojet de bal in het doel kon tikken)


Na de 0-2 werd het meteen 1-2 omdat we op dit moment even niet bij ons hoofd waren. Met vier minuten te gaan, bleven we alles te geven door goed te verdedigen. Het lukte Gent regelmatig niet om onze muur te breken. De afstandsschoten van De Kiewit en Van der Snee werden nog prachtig gestopt en Mojet raakte 1 keer de paal. Gelukkig wisten we de stand vast te houden waardoor we kampioen waren geworden! Het publiek nog bedankt voor je geweldige steun!


We konden het niet geloven!

Later die avond bij het feest kregen we de beker uitgereikt. OLDI werd derde door Brugge met 2-0 te verslaan dus we hebben samen geweldig voor ons vaderland gestreden. Vader en zoon Kamstra hebben het tot half vier 's nachts volgehouden en de rest bleef nog tot ongeveer zes uur feesten. KSV Surdac Gent nog bedankt voor alles en het feest was awesome!


Wat een geweldig weekend!

MARTINISTAD VOOR EEUWIG!

Commentaires


bottom of page