top of page
  • Foto van schrijverGDVV Martinistad

Geen Supercup voor Heren 1 en Dames 1

Afgelopen zondag was de eerste ronde van de KNDSB zaalvoetbalcompetitie in Eindhoven.

Heren 1 en Dames 1 (bekerwinnaars vorig seizoen) hadden een kans om de Supercup te veroveren maar het was toch DSV Catharijne '83 (landskampioenen vorig seizoen) dat de beide Supercups mee naar Utrecht mocht nemen. Heren 1 speelde daarbij zijn allereerste wedstrijd onder leiding van Dick-Peter Vis en liet steeds aanvallend voetbal zien. Ze speelden ook beter maar DSV Catharijne '83 was scherper en won dankzij een makkelijke counter met 1-0.

Voor de dames liep het een beetje anders. Jelle Kamstra volgde Martijn Kroll op en begon meteen aan een lastige opdracht. Hij moest liefst vier spelers missen door verschillende omstandigheden. De vrouwen deden hard hun best maar het mocht helaas niet baten: 3-0 voor DSV Catharijne '83.


In de eerste klasse mannen deed Heren 1 wel zijn taak: alle wedstrijden winnen. 5-1 tegen het tweede team van GDVV Martinistad, 7-3 tegen ADSV 1 en 9-1 tegen ZDSB 1. Dankzij 21 competitiedoelpunten en slechts vijf tegendoelpunten staat Heren 1 aan kop in de eerste klasse. Heren 2 van Yannick Bal deed het ook prima en wist vier punten te pakken door te winnen van OLDI 1 en gelijk te spelen tegen ZDSB 1.

Sensatie Dennis de Graaf speelde vorig seizoen nog voor het tweede team maar afgelopen zondag mocht hij als kersverse MS1'er voetballen

Dames 1 had het na de Supercup-wedstrijd minder lastig in de competitie. Het versloeg ADSV 1 met 3-1 en pakte een punt tegen DSV Catharijne '83 dat verrassend moeite had met het harde voetbal van de ploeg van Kamstra. In de halve competitie van de Pieter Schiltmans Cup speelde Dames 1 gelijk tegen Black Eagles 1 en staat momenteel tweede.

In de tweede klasse A won Heren 3 makkelijk van iedereen. Hierdoor zijn ze zeker van een plek in de tweede klasse. In de voorronde van de Pieter Schiltmans Cup versloeg de ploeg van Victor van Doremalen FC Lighttown met 4-3. In de kwartfinale op zondag 5 januari moeten ze tegen OLDI 3 uit Rotterdam.


Heren 1 was vrijgeloot voor de voorronde van de Pieter Schiltmans Cup maar moet in de kwartfinale meteen flink aan de bak: DSV Catharijne '83 is de tegenstander. Heren 2 verloor met 1-2 van het derde team van DSV Catharijne '83, dat tot ieders verrassing onsportief besloot te doen en gebruik maakte van een paar spelers van het eerste team.

De tweede ronde vindt plaats in Sportcentrum Leek op 5 januari 2020.

댓글


bottom of page