top of page
  • Foto van schrijverGDVV Martinistad

Terugkijken op de dovencompetitie '22-'23

De spelers en speelsters van Martinistad heeft op 2 april in Heerenveen de laatste speelronde gespeeld. Hieronder een aantal samenvattingen en terugblikken door onze aanvoerders.


Isis Christoffels, aanvoerder Martinistad 1 - Vrouwen

Met een nieuwe gemotiveerde coach begonnen we met veel zin en energie de eerste ronde. Deze was echter een frisse start, punten halen werd onze nieuwe gewoonte na een seizoen waar we alleen maar hebben verloren. Dit was een mooie ontwikkeling in onze toffe team. Iedereen was super aardig tegen elkaar en kon goed met elkaar opschieten. Met deze fijne sfeer gingen we in de tweede ronde gemixt spelen met andere damesteams, waarbij Martinistad keihard hebben gestreden om de beker te winnen. Dit is met veel plezier en hard werken gelukt. Zo kregen wij in de derde ronde onze mooie ‘grote’ beker. Met een tweede plaats in de competitie sloten we tevreden de seizoen af, waarna iedereen een drankje kreeg. We kijken met bewonderingen terug op onze seizoen en zijn weer klaar voor de spannende seizoen na zomervakantie!


Martin Mojet, aanvoerder Martinistad 1 - Mannen

Deze eindronde was misschien wel de slechtste die we ooit hebben meegemaakt. We waren alle vier competitiewedstrijden niet goed. Dankzij onze mentale kwaliteiten wisten we toch drie keer te winnen: 4-1 van DSV Catharijne ’83 1, 2-1 van ZBSD 1 en 4-2 van FC Zaanstad 2. Alleen tegen FC Zaanstad 1, dit seizoen onbetwist het sterkste, verloren we met 2-0. Hierdoor liepen we het landskampioenschap net mis.

De bekerfinale tegen FC Zaanstad 1 zag er niet rooskleurig uit voor ons. Twee vaste waardes geblesseerd (Boaz en Jelle) en iedereen was kapot na de vier competitiewedstrijden. David en Maarten-Jan van het tweede team werden opgeroepen. Het was daarom heel mooi dat we ondanks deze toestand een gelijkspel tegen nummer 6 van Europa uit het vuur wisten te slepen: 2-2. Toen was het tijd voor de zenuwslopende strafschoppenserie. Gelukkig trokken wij aan het langste eind: 5-4! De beker is binnen en mogen we na vijf keer nu ook echt houden.

Terugkijkend op het hele seizoen, voel ik me enorm trots op hoe ver we gekomen zijn. Met ups en downs maar toch liefst 25 punten uit tien wedstrijden tweede geworden. Drie knappe gelijkspelen tegen FC Zaanstad 1. De groepsfase van de Deaf Champions League bereikt. En als kers op de taart bekerkampioen! Chapeau!


Piet Dijkstra, aanvoerder Martinistad 2 - Mannen

Na 2 ronden wisten we geen 1 wedstrijd te winnen. We hoopten op een goede 3de ronde met minimaal één punt meenemen naar Groningen. Helaas was t ons weer niet gelukt. Zelfs degradatie voorkomen was t al erg lastig. Volgende seizoen gaan we zeker beter presenteren in 2de klasse. Het zijn jonge ploeg met veel talent. Het was een vervelende seizoen voor ons maar wel veel van geleerd. Op naar volgende seizoen!


Roel de Witte, aanvoerder Martinistad 3 - Mannen

Met aantal oudgedienden die vooral in jaren 90 en 00 voor ons hebben gevoetbald met aantal jongeren aangevuld begonnen we onwennig aan 1e ronde. Eerste 3 wedstrijden verloren we met dikke uitslagen, in laatste wedstrijd voor de beker pakken we knappe winst op OLDI. Helaas niet voldoende om bekervervolg te krijgen.

Met frisse moed en wat afmeldingen gingen we aan de slag met 2e en slotronde. We hebben de bovenste teams (OLDI, Zaanstad en ZBSD) van 2e klasse erg lastig gemaakt met kleine nederlagen en gelijkspelen. We hadden ook leuke monsterzeges op team uit Utrecht die op laatste plaats staat. Zo eindigen we boven verwachting met 12 punten op 4e plaats, niet slecht voor team die grotendeels uit veteranen bestaat en met plezier wil voetballen. Veel spelers hebben aangeven dat ze voetballen weer leuk vinden en weer seizoen aan wil vastplakken. We hopen op meer veteranen, hoe meer zielen, hoe meer vreugde.
Comments


bottom of page